İçeriğe geç

Afaki Tip Ne Demek

Afaki tıpta ne demek?

Afaki, gözde bir merceğin olmamasıdır. Çıkarılması ameliyatla yapılabilir, nedeni penetran bir yara veya ülser veya konjenital bir anomali (kalıtsal bir hastalık) olabilir. Akomodasyon kaybı ve hipermetropi meydana gelir. Vitreus veya retina dekolmanı ve glokom bilinen komplikasyonlardır.

Afaki ne demektir?

Aphakia kelimesi önemsiz veya aşırı anlamına gelir. Türkçede aynı şekilde yorumlanır. Aphakia kelimesi bir şeyin aşırı olduğu durumlarda kullanılır. Ayrıca çok fazla veya aşırı olarak da ifade edilebilir.

Aphakia nedir tıpta?

Afaki-Afaki: •Göz merceğinin yokluğu.

Afaki değer ne demek?

Allah’ın varlığının ispatı anlamında kelam ve felsefe kavramları.

Afaki tıp nedir?

Afaki: Gözde lens bulunmamasıdır. Bu durum doğuştan olabileceği gibi ameliyat sonrası da ortaya çıkabilir. Gerektiğinde bu durum göze yapay lens takılarak düzeltilebilir.

Afaki nedir din?

Mikat dışındaki kasaba ve ülkelerde yaşayanlara “âfakî” denir. Hac veya umre amacıyla Hicaz’a giden Afakîler için, geldikleri bölge veya ülkeye bağlı olarak ihramlarına girdikleri yer Hz. Peygamber’in kendisidir. Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafından kararlaştırılmıştır.

Afaki oldu ne demek?

Göz hastalıklarından biri olan afaki göz hastalığı, göz merceğinin yokluğu ile karakterize, bir veya iki gözde görülebilen bir sağlık sorunudur.

Afaki hangi dilde?

āfāḳ آفاق, Arapça kökü Afḳ’den gelir “1. Ufuklar, evren, dünya” 2. felsefede “aşılamak, dış dünya, nesnel dünya” sözcüklerinin karşıtı olan ve +ī ekiyle biten “dokunmak, dış dünya, nesnel dünya” sözcüğünden türemiştir. Bu sözcük, Afˁāl ölçüsündeki Arapça ufḳ افق “ufuk” sözcüğünün çoğuludur.

Afaki ne demek kubbealtı?

1. nesnel, yüzeysel. 2. i. fotoğraf makinesi, dürbün vb. Optik aletlerde, nesnelerden gelen ışınları ekrana yansıtan mercek veya mercek sistemi.

Hipopiyon nedir tıpta?

Bu yapılar genellikle yoğunluklarına göre ön bölmede asılı kalır ve ön bölme sıvısının dolaşımına katılır. Bazen yoğunluğu çok artar ve iris ile kornea arasında birikimler oluşur, buna hipopyon denir.

Epikantus nedir tıpta?

Epikantus veya epikantal kıvrım, göz kapağının içbükeyliğindeki deri kıvrımlarının fazlalığını ve gözün iç kısmını kaplayan ve kantus adı verilen hilal şeklindeki deri kıvrımını ifade eder. Epikantal kıvrım, karunkül ve plika semilunaris dahil olmak üzere gözün medial kantusunun görünümünü engeller.

Psödofaki nedir?

Psödofaki, hastanın katarakt ameliyatı geçirmiş olması ve lensin çıkarılması sonucu oluşan güç kaybını telafi etmek için göze yapay göz içi lens takılması anlamına gelir. 17 Mart 2017 Psödofaki, hastanın katarakt ameliyatı geçirmiş olması ve lensin çıkarılması sonucu oluşan güç kaybını telafi etmek için göze yapay göz içi lens takılması anlamına gelir.

Afaki olur ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olan aphaki kelimesi Türkçede “gereksiz, önemsiz” anlamına gelir. Özellikle eski kökenli edebi metinlerde sıkça görülen bir kelimedir.

Afaki ne demek fıkıh?

ÂFÂKÎ İLE İLGİLİ MAKALELER Hac veya umre yapan bir kimseye normalde helal olan bazı davranışların yasaklanması anlamına gelen bir fıkıh terimidir.

Afaki değil ne demek?

Uzman görüşlerine karşı yapılan açıklamalarda genellikle yazılan AFAKI kelimesinin TDK sözlüğünde anlamı şöyledir: 1. (sohbet) belirli bir konuyla ilgili olmayan, gevşek (sohbet): “Biraz sohbetten sonra oradan kalktık.” – A.

Enfüsi ve afaki nedir?

Her insan, kendisini, iç dünyasını ve kendisine bahşedilen sayısız nimetleri düşünerek Rabbini bulabilir. İnsanın evrendeki her varlıkta gördüğü delile “afakik” veya “dışsal” denir; kendi şahsında, ruhsal ve vicdani olarak gördüğü ve hissettiği delile “enfusî” veya “içsel” denir.

Afaki olay ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olan aphaki kelimesi Türkçede “gereksiz, önemsiz” anlamına gelir. Özellikle eski kökenli edebi metinlerde sıkça görülen bir kelimedir.

AB nedir tıpta?

Kan grubunu belirleyen A ve B genleri, kandaki kırmızı kan hücrelerinin zarlarında hangi A ve B tipi proteinlerin bulunduğunu belirler. Bir kişinin kan grubu A ise, kırmızı kan hücrelerinin zarında yalnızca A tipi protein vardır; B, yalnızca B tipi protein olduğu anlamına gelir, AB ise her ikisinin de olduğu anlamına gelir.

H27 0 afaki ne demek?

Gözünüzün merceği eksik. Gözünüzün merceği göz bebeğinizin arkasında yer alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir