İçeriğe geç

Aritmi Nedir Nasıl tedavi Edilir

Aritmi Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Aritmi, vücutta kalp atımının normal düzenini bozan veya kalp ritminin düzensiz veya hızlı olmasına neden olan bir durumdur. Kalp atımının normal düzenini bozmak kaynaklanan aritmi, çeşitli nedenlerden dolayı oluşabilir. Bunlar arasında; kalp kasında yer alan ve elektriksel sinyallerin iletilmesini sağlayan sinir uçlarındaki hasar, kalp kasında doku hasarı, kalp kasındaki bilinmeyen nedenler veya genetik faktörler yer almaktadır.

Aritmi, çeşitli belirtiler gösterebilir. Bunlar arasında; hızlı veya düzensiz kalp atımı, çarpıntı, nefes darlığı, çabuk yorulma, göğüste ağrı veya kalp krizi gibi ciddi sorunlar yer almaktadır.

Aritmi Tedavisi kişinin durumu ile ilgili olarak değişiklik gösterebilir. Tedavi seçenekleri arasında; ilaç tedavisi, cihaz tedavisi, kalp ablaması veya kalp krizi ameliyatı yer almaktadır. İlaç tedavisi, aşırı sinüs aritmisinin veya atriyal fibrilasyonun (AF) tedavisinde kullanılmaktadır. Cihaz tedavisi, kalp atımının düzenli olmasını sağlamak için kullanılır. Kalp ablaması, kalbin elektriksel sinyalleri arasında zamanın bozulmasına yol açan fibrilasyonu ortadan kaldırmak için kullanılır. Kalp krizi ameliyatı, çeşitli ameliyatlar arasında kalp kasının yeniden şekillendirilmesine veya kalp krizi geçirmiş olan bölgenin değiştirilmesine yönelik olarak yapılır.

Tedavinin başarısı, tıbbi durumu ve tedavinin türüne bağlı olarak değişebilir. Aritmi tedavisinde en önemli şey, doktorunuz tarafından size önerilen tedavi seçeneklerine uymaktır. Kalp ritminizi kontrol altına almak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için, doktorunuzun size önerdiği tedavileri uygulamanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir