Memur istediği zaman tayin isteyebilir mi?
Memurlar ne zaman atama başvurusunda bulunabilir? Atama başvurusunda bulunmak için memurlar mevcut konumlarındaki zorunlu çalışma süresini tamamlamalıdır. Bu aşamada sözleşmeli personel için kadrolu personele geçiş zorunludur. Kadrolu personele atandıktan sonra en az bir yıllık istihdam süresinin tamamlanması zorunludur.
Tayin çıkarsa gitmek zorunlu mu?
(b) Başka bir göreve atanan kişi, atama emrinin kendisine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde o yere taşınmak ve belirlenen seyahat süresi içinde ertesi iş gününde işe başlamak zorundadır. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu kararıyla kısaltılabilir.
1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu?
EŞ DURUMUNUN BİR YIL ÖNCE BELİRLENMESİ Yasal bir evlilikte, kişiler eş durumlarına göre atama başvurusunda bulunabilirler. Atama başvurusu sırasında medeni bir evliliklerinin olması yeterlidir.
Tayin ne kadar sürede çıkar?
Kurum randevu talebini onaylayıp bakanlığa gönderdikten sonra 10-15 gün içinde gerçekleşir. Ortalama 15-20 gündür. Kurumunuzdaki ve il sağlık müdürlüğündeki imza aşamalarının uzunluğu da önemlidir. Yaklaşık 10-15 gün.
Memur istediği yere atanabilir mi?
Atama prosedürü: Can güvenliği nedeniyle görev yeri değişikliği olması durumunda, öncelikle memurun aynı hizmet alanı içerisinde başka bir hizmet alanına atanması için girişimde bulunulur. Ancak, çalıştığı hizmet alanında ihtiyaç yoksa, başka hizmet alanlarına atanabilir.
Anneye bakmak için tayin isteyebilir mi?
Devlet memurları, anne ve babalarının sağlık sorunları nedeniyle atama başvurusunda bulunabilirler. Devlet memurlarının hizmet şartları, nitelikleri, atama ve eğitim, yükselme ve terfi, görev, hak, yükümlülük ve sorumlulukları, maaşları ve tüm personel işlemleri 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu ile düzenlenir.
4 yıl dolmadan tayin isteyebilir mi?
– İşe Alma ve Nakil Yönetmeliği kapsamında atanan personel, atandıkları tarihten itibaren fiilen iki yıl çalışmamış olmaları kaydıyla başka bir yere atanmak için başvuruda bulunamazlar.
İl dışı tayin nasıl iptal edilir 2024?
SORU 6: Başvuru yaptıktan sonra iptal talebinde bulunabilir miyim? CEVAP 6: Öğretmenler, başvuru süresi içerisinde görev yaptıkları eğitim kurumuna veya personelinin bulunduğu il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek yer değiştirme taleplerini elektronik ortamda iptal edebilirler.
İl dışı tayin hakkı kaç yıldır?
1- Öğretmen atama yönetmeliğinde iller arası nakil üç yıl olarak tanımlanırken kadro atamalarında beş yıl olarak tanımlanıyor. Bu süreç kurum içinde ayrımcılığa yol açıyor. Çözüm; Kurum içinde ayrımcılığın önlenmesi için isteğe bağlı iller arası atamalarda görev süresi üç yıla çıkarılmalıdır.
Yeni atanan biri eş durumundan tayin isteyebilir mi?
Memur atandıktan sonra, aile birliğini korumak amacıyla memurun eşi de atanabilir. Bu durumda kurumlar arasında gerekli iletişim sağlanır. Aynı zamanda memur olan diğer eşin de bunu talep etmesi gerekir.
Eş durumunda 3 yıl şartı var mı?
Eş olarak atanma hakkı sadece memur çiftler için geçerli değildir. Şart kaldırıldı ve artık eşleri memur olmayanlar bile “eş olarak atanma” başvurusunda bulunabiliyor. Ancak bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim borcu olması gerekiyor.
Bir memur üniversite okuduğu ile tayin isteyebilir mi?
Eğitim durumuna göre memur alımı hakkı Eğitim durumuna göre memur alımı hakkı isteğe bağlı nakillerden biridir. Memurlar, çalıştıkları il dışında veya ikamet ettikleri ilin ilçesinde ikinci bir üniversitede okuyabilirler.
En erken ne zaman tayin isteyebilir?
Zorunlu hizmet alanında geçirilen hizmet süresi: Zorunlu hizmet alanlarında çalışan öğretmenler, zorunlu hizmet sürelerini tamamlamaları nedeniyle o alanda belirli bir süre görev yaptıktan sonra (genellikle 3 ila 5 yıl arası) nakil başvurusunda bulunabilirler.
2024 memur tayinleri ne zaman yapılacak?
Buna göre, isteğe bağlı il içi öğretmen görev yeri değişikliği 13-20 Mayıs tarihleri arasında, isteğe bağlı iller arası görev yeri değişikliği ise 3-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Mazeretli öğretmen görev yeri değişikliği ise 1-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
Eş durumu tayini hangi durumlarda reddedilir?
Bu tür randevu talepleri, aşağıdaki nedenlerle reddedilebilir: Randevunun talep edildiği yerde hizmeti yerine getirmek için yeterli personel bulunmaması veya randevunun talep edildiği yerde söz konusu işi yapacak personele ihtiyaç duyulmaması ve bu yönde düzenlemeler yapılması.
Tayin olduktan sonra tekrar tayin isteyebilir mi?
Kurumlar arası nakil yoluyla atananlar ile istifa ederek tekrar atananlar; atandıkları il/ilçe/birimde en az iki yıl, kuruluşlarda ise en az üç yıl çalışmamış olmaları şartıyla, bu Yönetmelik ve Genel Yönetmelikte öngörülen mazeretler dışında yeniden atama talebinde bulunamazlar.
İl içi tayin isteyen kaç yıl sonra il dışı isteyebilir?
Başvurular öğretmenler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla şahsen yapılır. Peki il ataması ile atanan öğretmenlerin iller arası nakil başvurusunda bulunmaları mümkün müdür? Öğretmenlerin iller arası nakil yapabilmeleri için aynı ilde üç yıl çalışmış olmaları gerekmektedir.
Aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği nedir?
Bu konuda yorum talep eden ilgili madde incelenmiştir. Maddede şöyle denilmektedir: “Sağlık, aile ve can güvenliği nedenleriyle mazeretlerin belgelenmesi halinde, memur görev bölgelerinde ve/veya görev alanlarında zorunlu çalışma sürelerini tamamlamadan önce talep üzerine nakil yoluyla atanabilir.”
Kurumlar arası geçiş için kaç yıl çalışmak gerekir?
Kurumlar arası transferlerde aranan birkaç şart vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir: Memurun asaletinin onaylanmış olması, yani en az 2 yıl hizmet vermiş olması gerekir. Memurun talebi ve şu anda çalıştığı kurumun onayı olması gerekir.