İçeriğe geç

Hangi Bölümlere Yatay Geçiş Yapabilirim

Her bölüme yatay geçiş yapılır mı?

Hangi bölümler arasında yatay geçiş mümkündür? Üniversitede eşdeğer diploma dersleri arasında bölüm değişikliği mümkündür. Eşdeğer diploma dersleri, ders içeriğinin en az yüzde 80’inin aynı olduğu bölümleri ifade eder.

Hangi programlar arasında yatay geçiş yapılabilir?

Kurumlar arası geçiş yapmak için YÖK tarafından belirlenen eşdeğer diploma programları arasında geçiş yapabilirsiniz. İşlemler YÖK tarafından belirlenen kontenjanlara göre yapılmaktadır. Kurumlar arası geçiş yapabilmeniz için GNO’nuz çok önemlidir.

Hangi bölümden paramediğe geçiş var?

Meslek liselerinin Paramedik, İlk Yardım ve Acil Bakım Teknikerliği ve Geriatri Bölümü mezunları, sınavsız olarak “Paramedik” ve “Acil Bakım Hemşiresi” ön lisans programlarına başvuruda bulunabilecekler.

Bölümler arası yatay geçiş ne zaman yapılır?

Yani ön lisans programları arasında geçiş yapmak istiyorsanız, bunu ilk yarıyıldan sonra ve son yarıyıldan önce yapmalısınız. Lisans programları 8, 10 veya 12 yarıyıl uzunluğundadır, bu yüzden lisans programları arasında geçiş yapmak istiyorsanız, bu geçişi ilk iki yarıyıldan sonra ve son iki yarıyıldan önce yapabilirsiniz.

Kimler yatay geçiş yapamaz?

Aşağıdaki durumlarda olan öğrenciler yatay geçiş başvurusunda bulunamazlar: Kayıt yaptırdığı yıldaki merkezi YKS/DGS yerleştirme puanı, yerleştirilmek istediği lisans programının o yılki taban puanından düşük olan öğrenciler. ÖSYM tarafından belirtilen üniversitelere yerleştirilen ancak kayıt yaptırmayan öğrenciler. Daha fazla makale…

Bir üniversiteden başka bir üniversiteye yatay geçiş nasıl yapılır?

Eğer geçiş yapmak istediğiniz bölüm şu anda öğrenim gördüğünüz üniversitede bulunuyorsa kurumlar arası geçiş yöntemini seçmelisiniz. Eğer geçiş yapmak istediğiniz üniversite başka bir üniversite ise kurumlar arası geçiş yöntemini seçmelisiniz. Eğer ÖSYM puanı ile geçiş yapmak istiyorsanız merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yöntemini seçmelisiniz.

İlk sene yatay geçiş yapılır mı?

Lisans derecesi alan bir öğrencinin yatay geçiş başvurusunda bulunabilmesi için hazırlık sınıfı hariç iki yarıyılı tamamlamış olması gerekir. Ön lisans derecesi alanlar ilk yarıyılı tamamladıktan sonra yatay geçiş başvurusunda bulunabilirler.

Yatay geçiş yapma şartları nelerdir?

Yatay geçiş için şartlar nelerdir? Disiplin cezası yok. Zorunlu derslere ve 3. sınıfa katılım belgesi yok) 24.07.2023

Yatay geçişte sene kaybı olur mu?

3- Öğrenim hayatı boyunca disiplin cezası almamış olması gerekir. 4- Kayıt dondurma durumu hariç, öğrencinin yarıyıl/yıl kaybı olmaması gerekir. 5- Nakil talebinin yalnızca kayıtlı olduğu yarıyıl/sınıfı takip eden yarıyıl/sınıf için yapılması gerekir. Elde edilen puana göre sıralanır.

3.30 ortalama ile yatay geçiş yapılır mı?

Hazırlık, birinci ve son sınıflarda öğrenim gören adaylar yalnızca Merkezi Yerleştirme puanı (Ek Madde 1) ile yatay geçiş yapabilirler. Akademik ortalama ile yatay geçiş başvurusunda bulunamazlar.

2 yıllık bölümlerde yatay geçiş var mı?

Ön lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin de yatay geçiş hakkı vardır. Ancak öğrencinin yabancı dil hazırlık sınıfına veya öğreniminin ilk ve son yarıyılına yatay geçiş yapması mümkün değildir.

Yatay geçişte YKS puanı önemli mi?

Buna göre, yatay geçiş başvuruları, adayların genel not ortalaması ve başvurulan programın puan türünde üniversiteye giriş yılındaki ÖSYS/YKS puanının en az yüzde 40’ı dikkate alınarak Senato tarafından belirlenen ölçütlere göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjan dâhilinde yatay geçiş yapılır.

Farklı bir bölüme yatay geçiş yapılır mı?

AGNO ile kurumlar arası ve farklı programlar arası geçiş mümkün değildir. Ancak bir önceki soruda açıklanan LYS puanı ile başka bir bölüme geçiş mümkündür (Ek Madde 1 çerçevesinde).

2024 yatay geçiş başvuruları ne zaman?

Online başvuru sistemi 1-15 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında açıktır.

Üniversitede bölüm değiştirmek mümkün mü?

Üniversitede bölüm değiştirmek isterseniz, geçiş yapacağınız bölümün puan türü dikkate alınacaktır. Temel puan ve şartları sağlayan öğrenciler bölüm değişikliği için başvuruda bulunabilirler. Buna kurumlar arası yatay geçiş denir. Elbette geçmek istediğiniz bölümde kontenjan olması gerekir.

Yatay geçiş neye göre yapılır?

Öğrencinin kayıt yaptırdığı yıldaki Merkezi Yerleştirme Puanı (ÖSYM), yatay geçiş yapmak istediği programın taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, başarı durumu ve program eşdeğerliğine bakılmaksızın hazırlık sınıfı, ara sınıflar ve son sınıf olmak üzere yatay geçiş başvurusunda bulunabilir.

2 yıllık bölümlerde yatay geçiş var mı?

Ön lisans derecesi alanlar, ilk yarıyılı tamamladıktan sonra yatay geçiş için başvuruda bulunabilirler. Benzer şekilde, 4 yıllık bir lisans programındaki öğrenciler son yıllarında başvuruda bulunamazlar ve ön lisans programındaki öğrenciler son yarıyıllarında başvuruda bulunamazlar. Benzer bölümler arasında (en fazla %80 içerik benzerliği) transfer talepleri yapılabilir.

Farklı bölüme yatay geçişte kaçıncı sınıftan başlatıyor?

Merkezi Yerleştirme Sınavı (YKS) puanıyla yatay geçiş yapan öğrenciler genellikle birinci sınıftan başlarlar, ancak bazı üniversiteler iyi notlara sahip öğrencilerin daha üst sınıflara geçmesine izin verebilir.

Yatay geçiş için ortalama kaç olmalı?

Yatay geçiş için öğrencinin; 4’lü not sistemini uygulayan üniversitelerden gelen öğrenciler için, kayıtlı olduğu kurumun ağırlıklı genel not ortalamasının (GNO) en az 2 olması gerekmektedir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kişisel Veri Ne Kadar Süre Saklanır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir